1.7.2024. 18:30
0
Predsjedništvo HDZ-a BiH: Posljednja šansa da vlast na nivou BiH funkcioniše
U Domu HDZ-a BiH danas je održana 13. redovna sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine. Na sjednici je govoreno o aktuelnim političkim procesima u Bosni i Hercegovini, ali i važnosti predstojećih izbornih ciklusa.

Naglasak je stavljen na Lokalne izbore koji će se održati u oktobru, kao i na proces EU integracija u Bosni i Hercegovini u kontekstu reformskih procesa.

Govoreći o aktuelnim političkim procesima, Predsjedništvo pozdravlja organizaciju sastanka predstavnika političkih stranaka na nivou BiH koji se održao u Domu HDZ-a, jer "kroz aktivnosti i političko djelovanje možemo osigurati funkcionisanje institucija, nastavak reformskih aktivnosti i sve sto je dobro za konstitutivne narode i građane u BiH".

Istakla se i nužnost nastavka dijaloga političkih aktera kako bi se osiguralo nesmetano funkcionisanje institucija, usvajanje Proračuna i nastavak reformskih aktivnosti. Zaključeno je da vlast na nivou BiH mora funkcionisati i djelovati u skladu s Ustavom ukoliko se želi da Bosna i Hercegovina hitno postigne očekivane iskorake.

Predsjedništvo je na današnjoj sjednici analiziralo dosadašnje izborne procese te govorilo o unutarstranačkim aktivnostima koje predstoje ususret Lokalnim izborima koji će se održati u oktobru ove godine. Istaknuta su očekivanja vezana za izborni ishod, kao i nastavak predvođenja pozitivnih procesa širom Bosne i Hercegovine.

Na koncu, Predsjedništvo HDZ-a BiH je pozvalo sve političke aktere na uvažavanje i stabiliziranje odnosa u BiH, kao i na novi reformski zamah, ističući kako Bosna i Hercegovina pod mađarskim predsjedanjem mora otvoriti pregovarački proces s EU. U tom svjetlu pozvano je na deblokadu institucija i stabilizaciju unutrašnjeg dijaloga.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.