11.7.2024. 13:18
0
Smatra to provokacijom: Košarac traži informaciju ko je naredio da se zastave na institucijama u Sarajevu spuste na pola koplja
FOTO: Arhiv
Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Staša Košarac zatražio je od Službe za zajedničke poslove institucija BiH informaciju o tome na osnovu kojeg akta ili naloga su zastave BiH na zgradama zajedničkih institucija u Sarajevu spuštene na pola koplja jer Vijeće ministara nije donijelo odluku o proglašenju 11. jula danom žalosti.

Košarac je naveo da spuštanje zastava na pola koplja predstavlja kršenje zakona i nazvao to nepotrebnom provokacijom. 

- Razumijem i poštujem bol i patnju porodica žrtava svih naroda. Niko nema pravo da pravi razliku na pitanju ljudskog stradanja - napisao je Košarac u objavi na Instagramu.

Dodao je da odnos svih prema današnjem, kao i danima obilježavanja stradanja drugih naroda mora biti pun poštovanja i odgovornosti.

- Takav odnos isključuje bilo kakve provokacije, posebno nezakonite aktivnosti i zloupotrebe - napisao je Košarac.

Podsjećamo, Vijeće ministara je na sjednici u utorak odbilo da se 11. juli proglasi danom žalosti u BiH zbog obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici. Protiv su bili ministri iz reda srpskog naroda.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.