17.7.2024. 14:36
0
Iako je kazao da to neće uraditi: Ramo Isak će ipak morati izbrisati spot "Snaga naroda"
Apelaciono vijeće Suda BiH odbilo je žalbu stranke "Snaga naroda", što znači da će istoimenu pjesmu sa Youtube kanala te Facebooka i Instagrama morati obrisati lider ove stranke i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, javljaju Nezavisne novine.

Odlučujući o žalbi stranke Snaga naroda, izjavljenoj protiv odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH, Sud je donio rješenje kojom se žalba odbija.

Podsjetimo, prethodno je CIK BiH, 9. jula izrekao kaznu od 6.000 KM stranci Snaga naroda i Isaku za muzički spot, za koji u CIK-u smatraju da predstavlja preuranjenu izbornu kampanju, te naložila povlačenje spota.

Isakova stranka se na tu odluku žalila Sudu BiH, ali je, kako je rečeno Nezavisnim novinama, žalba odbijena.

- Valja istaći da je izrečena kazna pravilno odmjerena u cijelosti, iz razloga što je svrha kažnjavanja ta da se njom utiče da se navedena politička stranka kao i njene pristalice u budućnosti uzdrže od kršenja odredbe člana 7.1 Izbornog zakona BiH, kao i ostalih odredbi Izbornog zakona BiH, a sve u cilju daljeg sprečavanja kršenja odredbi Izbornog zakona BiH i zaštite izbornog procesa, naveli su iz Suda BiH.

Podsjećamo, Isak je prije nekoliko dana u razgovoru za Source portal kazao da spot izbrisati neće. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.