20.7.2024. 14:22
1
DF: VM BiH mora izdati nalog GP i sprječiti ulazak pripadnika MUP-a Srbije u BiH
Demokratka fronta poziva Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da izda nalog Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine po kojem se sprječava ulazak pripadnika MUP-a Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Smatramo da prisustvo pripadnika MUP-a Republike Srbije u Bosni i Hercegovini dodatno komplicira odnose između države Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Ono nije u funkciji stabilnosti regiona i može proizvesti nesagledive posljedice obzirom na jasan cjelokupan politički kontekst istog.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine s tim u vezi dužno je da svojim postupanjem eleminiše takvu mogućnost, a Granična policija BiH u ovom trenutku mora biti svjesna situacije koja se pred njom nalazi.

Ukoliko Vijeće ministara BiH ne učini ništa po navedenom pitanju biće odgovorno za sve posljedice koje uslijed njihovog nedjelovanja mogu uslijediti.

Sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini uslijed podrivanja od strane susjeda iz dana u dan se dodatno komplicira, te stoga još jednom pozivamo Vijeće ministara da djeluje konkretno prije nego što bude kasno.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.