25.7.2024. 12:48
2
Dodik opet govorio o "mirnom razdruživanju": Tvrdi da mu je izaslanik njemačke vlade Sarrazin rekao da zna da će RS biti nezavisna država
FOTO: n1
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da stranci razmišljaju o tome da će Republika Srpska biti nezavisna država, navodeći da mu je takvu stvar rekao i specijalni izaslanik njemačke vlade za Balkan Manuel Sarrazin.

- Saracin mi je na sastanku veoma ozbiljno rekao da zna da će Republika Srpska jednog dana biti nezavisna država, ali da je njegova uloga da nam zagorča život do toga - rekao je Dodik za ATV.

Dodik je naveo da su ga stranci prepoznali kao "sinonim ozbiljne politike koja istrajava" i ne mijenja se u svom suštinskom cilju.

- Suštinski cilj je – dajte nam Dejtonski sporazum u onome što je naše pravo i obaveza. Ako nam to ne date, onda je sasvim logično da se mi branimo od svega toga, a naša odbrana je – dajte nam onda miran razlaz jer mi ne želimo da trpimo vašu diktaturu i ne želimo tu vašu centralnu, unitarnu Bosnu - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da stranci žele da unište Dejtonski sporazum i otmu imovinu Republike Srpske.

- Zato i opozicija skače, jer treba obezbijediti da se imovina prebaci na Sarajevo i da Sarajevo odlučuje gdje će kome dati pravo da eksploatiše rude - naveo je Dodik.

On je naveo da su napadi na Republiku Srpsku prisutni i "zbog bogatstva njene zemlje".

- Mi šta god uradimo sada odmah skače Ustavni sud BiH i to kao navodno poništava - rekao je Dodik, dodajući da su svakodnevno prisutne opstrukcije razvoja RS. 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.