25.7.2024. 15:19
0
Miličević: Režim SNSD-a montira političke procese protiv mene
FOTO: sds
Predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević poručio je da ne postoji ta sila prijetnja, optužnica, hapšenje ni fizički nasrtaj koji će ga uplašiti i da to ne mogu ni montirani procesi režima.

On je kazao da se pred svake izbore od 2016. godine do danas protiv njega podižu krivične prijave i optužnice.

„Ovo je zarobljena država od strane SNSD već jako dugo i zarobljene institucije i država u kojoj ne smijete da dignete glavu i kažete bilo šta, ili uradite nešto što se ne sviđa onima koji vladaju, a koji u vama vide neku vrstu opasnosti za njihov status i režim, te potencijalnu opasnost za izbore“, navodi Miličević.

On je ponovio da neće podleći prijetnjama bilo koje vrste.

„Dakle idem do kraja po svaku cijenu. Zašto se tako ponašam? Jer ne snosim bilo kakvu odgovornost za bilo šta za šta me opterećuju. Pred svake izbore podižu prijave, a jedna od njih traje već devet godina, sa dvije oslobađajuće presude, a koja se ponovo aktivira i vrti u krug. Dakle ružno je reći, ali navikao sam na to“, navodi Miličević.

Upozorava da je Republika Srpska postala zarobljena država u kojoj režim montira političke procese.

Ta vrsta represije nesigurnosti taj osjećaj da u svakom trenutku bilo ko od nas može biti žrtva zarobljene države i gdje mogu da vas u svakom momentu sankcionišu ako nekome smetate to je jako ružan osjećaj“, kaže Miličević.

Poručuje da takvo ponašanje režima u njemu izaziva samo veću želju za borbom.

„Neće me niko pokolebati. Ja sada govorim kao predsjednik SDS. Na kraju Milorad Dodik je u martu na sjednici NSRS poručio da ću ‘vidjeti šta će me dočekati, te da će me pobijediti u Tesliću‘ “, podsjetio je Miličević i dadao:

„Kao predsjednik SDS sam meta i spreman sam da to nosim. Straha nema i idemo do kraja i konačne pobjede. Na tom putu sam spreman na sve moguće represija i ja i moja porodica, kao i moja politička partija“.

Miličević navodi, da kada je pitanju krivična prijava zbog koje je jučer saslušan u Tužilaštvu, veoma bitno da se zna ko je lice koje je njen podnosilac.

„To je čovjek koji je povjerenik SDA, koji je, kada je počeo da se gradi pominjani objekat bio odbornik PDP, da bi u tom mandatu prešao u SNSD zajedno sa sadašnjim predsjednikom OO SNSD Teslić. To je čovjek koji je umješan u zamjenu vreća sa biračkim materijalom na čuvenom referendumu u Tesliću za opoziv načelnika“, naglasio je Miličević.

Naši politički protivnici su, navodi on, dio podzemlja i kriminalnog miljea koji prevazilaze granice lokalnog nivoa i koji su poznati čak i na regionalnom nivou.

„Ako neko nema hrabrosti da krene protiv toga onda moramo biti svjesni da ćemo ostati zarobljena država, da će nam vladati tajkuni, da će nas plašiti i da će skidati glave, da nećemo više biti u zemlji sa čistim vazduhom i bistrim rijekama. To je ono što bi nas moglo dočekati, ali ja sam ipak siguran da postoje ljudi koji to neće dozvoliti“, poručio je Miličević.

SDS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.