31.5.2024. 15:55
0
SDS ne može na izbore: CIK odbio dati saglasnost za račun
Centralna izborna komisija BiH donijela je odluku kojom se odbija potvrđivanje najveće opozicione stranke iz RS za učešće na Lokalnim izborima.

Sa pet glasova članova CIK-a za odbacivanje prijave i jednim glasom protiv (Suad Arnautović) SDS-u je zabranjeno da učestvuje na izborima. Kako je pojašnjeno SDS ne ispunjava propisane uslove zbog toga što je račun stranke za finansiranje kampanje otvoren na fizičko lice.

Član CIK-a Suad Arnautović pojasni je da je SDS priložio lice koje je navedeno kao ovlašteno za račun, te je podržao ovjeru SDS-a.

Članica CIK-a Vanja Bjelica je rekla da je politička stranka dužna otvoriti račun. Ona je rekla da neko može biti ovlašten samo za otvaranje računa, a ne da se račun može voditi na fizičkom licu.

Predsjednica CIK-a Irena Hadžiabdić je rekla da bi prihvatanjem računa fizičkog lica članovi CIK-a učestvovali u nezakonitim radnjama. Ona je rekla i da je SDS ovim sam sebi napravio još veći problem.

Podsjetimo, Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) u Republici Srpskoj je blokiran račun, kao posljedica sankcija Ureda za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.