2.7.2024. 17:21
0
Preminuo nekadašnji fudbaler Sarajeva
Nekadašnji fudbaler Sarajeva Obren Ekmečić preminuo je u Zvorniku u 86. godini života, saopštila je zvornička Drina na svojoj stranici, prenosi Sport1.

- Sa neizmjernom tugom obavještavamo fudbalsku javnost i sve simpatizere Drine da je naš legenda, Obren Ekmečić preminuo u 86. godini života.

Naša legenda ostaće upamćena kao veliki čovjek, sportski stručnjak i entuzijasta koji je ostavio neizbrisiv trag na ovaj kraj i Zvornik. 

Od kako je 1969. godine došao u Zvornik i Drinu iz kakanjskog Rudara pokazao je rakošan talenat. U Drini je brzo postao najbolji pojedinac tog vremena i kapiten ekipe. Naš dres nosio je tri godine i za to vrijeme ostavio dubok trag.

Rođen je u mjestu Vojka kod Pazove 1938. godine. Prije Drine nastupao je još za Sarajevo i Vojvodinu.

Nakon završene igračke karijere Ekmedžić se potom posvetio trenerskom poslu, kada je preuzeo kormilo Drine od Nikole Pešića. Ekmedžić se može pohvaliti da je u svojoj karijeri, sa dosta uspjeha branio boje novosadske Vojvodine i Sarajeva. Da je u Sarajevu ostavio veliki trag, poslije 50 godina od igranja u prvoligašu sa "Koševa", na utakmici odigranoj u Zvorniku 2010. godine, kada je Sarajevo gostovalo, Ekmedžiću je prije početka utakmice uručen dres Sarajeva sa brojem pet, a izveo je i početni udarac na pomenutoj utakmici.

Značajna angažovanja Ekmedžića u Zvorniku bila su u SOFK-i (Savezu organizacija fizičke kulture Zvornik), SIZ-u fizičke kulture i Sportskom savezu opštine Zvornik. Bio je jedan od najzaslužinjih na stručnom vođenju izradnje sportskih objekata i osnivač niza sportskih organizacija

i klubova. Dobitnik je gradskog priznanja "Zlatna medalja Stanko Nikolić 2009. godine, poručili su iz zvorničke Drine.

Poslednji ispraćaj Obrena Ekmedžića održaće se sutra na groblju Donje naselje u Malom Zvorniku u 12 časova.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.