6.8.2024. 9:07
0
Cvijanović se zbog Vulina obrušila na Konakovića
FOTO: Arhiv
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković odbio je dati saglasnost za ulazak u BiH potpredsjednika Vlade Srbije i čovjeka s američke crne liste Aleksandra Vulina.

"Vulin negira genocid, vrijeđa žrtve i njihove porodice, podriva suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, najavljuje nove ratove i stvaranje “srpskog sveta”, širi i živi velikosrspku ideju koja podrazumijeva prekrajanje granica, stipendira studentice koje veličaju ratne zločince, na crnoj je listi USA i glavni promotor malignog uticaja Rusije na ovim prostorima i još mnogo toga lošeg", poručio je, između ostalog, Konaković.

Sve dok ne pokaže poštovanje prema našoj domovini neću mu potpisati saglasnost za ulazak, kad god sam za to nadležan, dodao je on.

Sada je odbranu u Vulina, kojeg je inače predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik imenovao i za senatora RS, stala i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Ona je izjavila je za Srnu da je "Konaković remetilački faktor i da svojata BiH".

"Osim toga, i Konaković je, kao i drugi bošnjački političari, taj koji narušava dobrosusjedske odnose i traži za BiH poštovanje koje nije u stanju iskazati drugima", istakla je Cvijanović.

(Erna H.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.