14.8.2024. 14:10
0
MUP RS-a: Saobraćajni prekršaji moći će se elektronski platiti karticom na licu mjesta, provizija tri KM
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavještava građane da je uspješno završena testna faza elektronskog plaćanja novčanih kazni po počinjenom prekršaju u saobraćaju, u kojoj je učestvovalo pet policijskih stanica Ministarstva.

U narednom periodu u projekat će biti uključene sve policijske stanice i građani će imati mogućnost da plate novčane kazne putem elektronskog sistema (POS terminala) posredstvom platne kartice na licu mjesta.

Ova mogućnost se uvodi zbog plaćanja novčanih kazni na licu mjesta prije svega za počinioce prekršaja koji nemaju prebivalište, odnosno boravište u Republici Srpskoj i BiH, ali i za građane BiH koji žele da plate kaznu odmah karticom, što uveliko olakšava i ubrzava dosadašnju proceduru plaćanja novčanih kazni po osnovu počinjenog prekršaja.

Građani će ovom prilikom imati mogućnost na licu mjesta da plate pedeset posto novčane kazne uz proviziju u iznosu od 3 KM za bankarske troškove.

Elektronsko plaćanje novčane kazne korištenjem POS terminala olakšava rad i policijskim službenicima, istovremeno podiže nivo profesionalizma u pružanju usluga, a počiniocu prekršaja omogućuje se da platnom karticom plaćaju kaznu na licu mjesta na jednostavan način, saopćeno je iz MUP-a Republike Srpske.

(Erna H.)

MUP RS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.