19.8.2024. 9:20
14
Politička akademija SDA: Ivani Marić nije mjesto u Fondaciji Konrad Adenauer
Politička akademija Stranke demokratske akcije dugogodišnji je partner Fondacije Konrad Adenauer. Podrška u realizaciji projekata koji jačaju mir, slobodu i dijalog, potvrda je evropskog civilizacijskog opredjeljenja i bogatog demokratskog naslijeđa Njemačke.

- Poštujući vodeće principe Fondacije Konrad Adenauer, vrijednosti i demokratsku odgovornost koju baštini Njemačka, pozivamo predstavništvo Fondacije Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini da preispita poziciju projekt-menadžera za Ivanu Marić.

Njeni islamofobični javni istupi, koji unose podjele u bh. društvo i izazivaju uznemirenost javnosti, suprotstavljeni su ciljevima Fondacije, narušavaju njenu reputaciju i štete njenoj misiji u BiH.

Podsjećamo da je Politička akademija SDA još u januaru 2023. godine, pismom tadašnjem direktoru Svenu Petkeu, obavijestila Predstavništvo KAS-a u BiH i Centralu KAS-a u Njemačkoj da neće sarađivati na projektima koje vodi Ivana Marić.

Njeni posljedni javni istupi, potvrda su ispravnosti našeg ranijeg stava - navodi se u reakciji koju potpisuje direktor Političke akademije SDA Sedad Dedić.

14
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.