23.8.2024. 13:41
1
Smajić: Trajno isključiti entitete i kantone iz donošenja odluka u ime BiH
Ministar transporta i komunikacija Bosne i Hercegovine Edin Forto rekao je da smatra da kantoni treba da budu izuzeti iz procesa glasanja o Planu reforme.

Forto je rekao da je ključ za takvu odluku kod predsjedavajuće Vijeća ministara Borjane Krišto.

Džemal Smajić, delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta BiH kaže da Fortin prijedlog ima smisla samo ako se trajno isključe niži nivoi vlasti, uključujući entitete i kantone, u donošenju odluka koje se tiču obaveza države Bosne i Hercegovine.

“U suprotnom, gledat ćemo jednokratno riješenje kako bi Trojka u Brisel poslala dokument po volji Dodika i Čovića koji razvodnjava europeizaciju Bosne i Hercegovine. Postavlja se pitanje da li bi se Trojka i Forto mogli isto ponašati da su kantoni pod kontrolom HDZ-a donijeli odluku kao četiri kantona u kojima sudjeluje, između ostalih i NiP?”, ističe Smajić.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.