23.8.2024. 17:26
0
Prof. dr. Hajrija Maksić ostaje na čelu KCUS-a
Shodno zakonskim odredbama i važećim aktima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), v. d. generalne direktorice, prof. dr. Hajrija Maksić, imenovana je na to mjesto 28. maja na period od tri mjeseca uz mogućnost dodatnog produžavanja još tri mjeseca, odgovorili su iz ovog zdravstvenog centra na upit novinara Faktora - ostaje li Maksić još tri mjeseca na toj poziciji.

Doc. dr. Jasmin Šutković, član privremenog Upravnog odbora KCUS-a, kazao je da će Maksić obavljati funkciju v. d. generalne direktorice "sve do imenovanja stalnog direktora, odnosno do završetka konkursne procedure".  

- Jučer je održana sjednica Upravnog odbora, nije bilo potrebe da glasamo po tom pitanju, Maksić ostaje v. d. generalne direktorice do okončanja konkursne procedure, odnosno dok ne vidimo da li će se konkurs poništiti ili neće. Stav Upravnog odbora je da se konkurs ne poništi, a šta će Vlada Federacije BiH uraditi u narednom periodu, kako će pitanje imenovanja generalnog direktora KCUS-a riješiti sa federalnim ministrom zdravstva, Nediljkom Rimcem, niko ne zna. Dok se nešto ne riješi Maksić nastavlja raditi zajedno s nama - naveo je Šutković.   

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.