28.8.2024. 12:30
0
Oglasilo se Ministarstvo odbrane: Posada nije životno ugrožena, helikopter angažiran na generalnoj probi za planiranu vježbu
Helikoper Oružanih snaga Bosne i Hercegovine tipa UH-1H iz sastava Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane danas, 28. avgusta 2024. godine, u 11 sati pao je u Jablaničko jezero.

Četveročlana posada u sastavu pilot, kopilot, tehničar-letač i specijalist službe traganja i spašavanja, nije životno ugrožena i nalazi se na preventivnom liječničkom prijemu u hitnoj pomoći u Konjicu.

Helikopter je bio angažiran na generalnoj probi za planiranu vježbu s civilnom zaštitom Općine Konjic, koja se trebala održati u četvrtak.

Sve nadležne službe su odmah upućene na teren, radi utvrđivanja okolnosti pada helikoptera.

Ministar obrane BiH Zukan Helez odmah se uputio na mjesto pada. Javnost će biti više informirana po okončanju istražnih radnji.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.