28.8.2024. 16:13
0
SNSD, HDZ, SDS i PDP oborili inicijativu iz Naše stranke o omogućavanju nošenja hidžaba pripadnicama OSBiH
Inicijativa zastupnice Naše stranke u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Sabine Ćudić da bude promijenjen propis na način da bude omogućeno nošenje hidžaba pripadnicama Oružanih snaga Bosne i Hercegovine odbijena je danas na sjednici Zastupničkog doma bh. Parlamenta.

Protiv njene inicijative glasali su zastupnici stranaka iz RS-a i HDZ-a, dakle i stranke koje sa Trojkom (SDP, Naša stranka i NiP) čine državnu vlast. 

Ćudić je predložila da Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine bude zaduženo da u roku od 30 dana izmijeni ili dopuni Pravilnik o uniformama OSBiH. 

Nakon što njena inicijativa nije dobila potreban broj glasova za prošloj sjednici Zastupničkog doma jer nije bilo dovoljno glasova iz RS-a, o tome se usaglašavao Kolegij doma, a konačna odluka donesena je danas. 

Pitanje hidžaba u Oružanim snagama BiH pokrenula je Emela Mujanović. Ona je vojnikinja sa OSBiH koja je nedavno obavijestila javnost da mora napustiti posao zbog toga što se ne želi odreći hidžaba. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.