29.8.2024. 22:02
1
Mioković: Šta god da su Nikšić i Čović dogovorili neće ići na dnevni red Parlamenta
Predsjedavajući Predstavničkog doma Federacije Bosne i Hercegovine Dragan Mioković rekao je da na dnevni red Parlamenta neće ništa ići od onoga što su u Konjicu danas dogovorili lideri SDP-a i HDZ-a BiH Nermin Nikšić i Dragan Čović.
- Bilo šta što Nermin Nikšić, na ovakav način i bez saglasnosti Naše stranke da je zastupa ili predstavlja, dogovori sa Draganom Čovićem danas u Konjicu, a bude se ticalo ingerencija Predstavničkog doma Federacije Bosne i Hercegovine, neće biti uvršteno na dnevni red nijedne buduće sjednice Doma. Barem ne dok ja predsjedavam tim Domom - rekao je Mioković nakon sastanka.

Podsjetimo, poslije održanog sastanka oglasio se predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

- Danas su delegacije SDP BiH i HDZ BiH u Konjicu održale sastanak na kojem smo razgovarali o funkcionisanju parlamentarne većine na nivou Federacije Bosne i Hercegovine. Uz zajedničku ocjenu da je većina stabilna i funkcionalna, dogovorili smo korake na daljoj dinamizaciji procesa i rješavanju svih važnih pitanja iz nadležnosti Federacije.

O ubrzanoj realizaciji važnih infrastrukturnih procesa najbolje svjedoči i skoro otvaranje nove dionice autoputa u dužini od 11 kilometara - naveo je Nikšić.
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.