3.9.2024. 8:21
0
Intervjui za direktora SIPA-e 9. septembra: Pogledajte ko se sve prijavio ali čini se da je već jasno ko će sjesti u tu fotelju (ponovo)
Intervjui sa kandidatima za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) bit će obavljeni u ponedjeljak, 9. septembra, a potom će istog dana biti utvrđena i rang-lista.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine obavit će intervjue sa kandidatima koji su se prijavili i koji ispunjavaju uvjete konkursa, a riječ je o sedam osoba, prenose Nezavisne.

Među njima je i aktuelni direktor SIPA-e Darko Ćulum, koji je pretendent za pomenutu poziciju i u naredne četiri godine.

Na intervju dolazi i šef policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić, zatim Vlado Jovanić, službenik Uprave za policijsku podršku MUP-a RS, Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj, Ljubiša Pandurević, načelnik Finansijsko-obavještajnog odjeljenja SIPA-e u Banjoj Luci, Milosav Savković, načelnik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS, te Zoran Savić iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Nezavisni odbor će istog dana utvrditi rang-listu pet uspješnih kandidata koja će biti proslijeđena ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenadu Nešiću, koji predlaže novog direktora SIPA-a Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Aktuelnom direktoru SIPA-e Darku Ćulumu mandat je istekao 14. jula. 

Prema nekim informacijama, Ćulum je i dalje glavni favorit za ovu poziciju. 

 
SIPA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.