5.9.2024. 17:21
0
MUP KS se oglasio povodom skidanja zastave BiH sa Jahorine: Dostavljena krivična prijava
Zastavu koju je postavila Gorska služba spašavanja Novi Grad na jahorinskom vrhu Košuta koji pripada Federaciji BiH, prije nego je prerezan jarbol, uklonili su Elek i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Iza uklanjanja zastave obojica su javno stali, a za srušeni jarbol Elek sada krivi vjetar.

O svemu se oglasila sarajevska policija.

- Dana 4.9.2024. godine Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo je Policijskoj upravi Hadžići i Trnovo dostavila krivičnu prijavu protiv NN izvršioca zbog uništavanje zastave i jarbola na planini Jahorina, vrh Košuta na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, područje općine Trnovo.

O cijelom slučaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je događaj okvalifikova kao krivično djelo Oštećenje tuđe stvari (član 293. KZ FBiH).

Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kanton Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela, izjavili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 
MUP KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.