12.9.2024. 18:41
0
Halilhodžić brutalno iskren o Ahmedhodžiću i reprezentaciji: Ovog igrača ne znam lično, ali kad se već to ponavlja, tu ima jedan veliki problem
Saga o Anelu Ahmedhodžiću i dalje puni naslovnice bosanskohercegovačkih i regionalnih medija, a sada se u cjelokupnu priču uključio i Vahid Halilhodžić.

Popularni Vaha je oduvijek poznat kao osoba koja bez ustručavanja i ‘dlake na jeziku‘ govori šta misli, a ovoga puta je u razgovoru za Avaz iznio svoje viđenje cjelokupne situacije.

Sve je počelo kada je Ahmedhodžić napustio trening kamp reprezentacije BiH nekoliko dana prije utakmice Lige nacija sa Nizozemskom, a Halilhodić smatra da je teško reći ko je tu u pravu, a ko nije.

- Čitao sam o tom nesporazumu. Šta se tačno događa, meni je teško reći. To je ružno za selekciju, da se oko tako jednog mladog igrača vrši polemika. Ko je tu u pravu, šta se dešava, to je teško reći. Ja sam imao slučajeva u svojoj karijeri da pojedinci žele izbjeći neki susret, kad se putuje, da bi ostali kući. To se dešava. I zato moraš imati principijelnost do kraja. Neko ko odbije da igra, da putuje, to je znak da više ne treba računati na njega, radi ostalih, poručio je Halilhodžić.

Otkrio je da mu se nije svidjelo prepucavanje Anela sa ocem Mirsadom.

- To je strahovito težak primjer za psihu same grupe. Da se napravi kompaktna cjelina, vrlo jaka. To je vrlo, vrlo nepovoljna situacija, koja može utjecati na sliku cijele grupe. Čitao sam i polemiku između njega i njegovog oca. To je vrlo ružno, nimalo fino za pročitati, ističe legendarni bh. stručnjak i zaključuje:

- Ovog igrača ne znam lično, ali kad se već to ponavlja, tu ima jedan veliki problem, koji mora riješiti Savez, sa predsjednikom, sportskim direktorom i posebno sa selektorom. Kućni red se poštovati, mora se to osjetiti. Igrači se moraju odazvati. Kod mene, kada su igrači povrijeđeni bili, morali su doći da provjeri moj doktor je li ili nije, jer su klubovi često govorili da igrač ne može doći. Oni su morali doći da se provjeri. To moraš biti principijelan, rigorozan, da se zna kućni red. Ako se to često ponavlja, onda je to prilika da se kaže stop. Ne može više ovako radi ostalih igrača, jer tu unosi nemir u grupu. To je vrlo loš jedan primjer. Nadam se da će se to riješiti, da će se istina reći – je li momak za reprezentaciju, da li je on stvarno odan, da li im patriotskog naboja da brani boje svoje zemlje, to ne mogu reći, ali se mora biti principijelan. Svako popuštanje i sakrivanje istine, kasnije se to obije od glavu, istakao je Halilhodžić za Avaz.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.