17.9.2024. 12:58
3
"Elvir Ibrišimović iz Naše stranke slavio dan srpskog jedinstva, pa recite da nisu trojanski konj iz Sarajeva"
"Kako vrijeme odmiče, sa svakim danom je sve jasnije koliko je Naša stranka produkt velikosrpske politike i njezin Trojanski konj u našoj avliji. Sjetimo se antibošnjačkih i islamofobnih izjava istaknutih funkcionera NS (Baralija, Melank, Ćudić, Forto, Mioković i drugi) međutim, korak dalje otišao je jedan čovjek iz Janje", objavio je Mustafa Gradaščević, kandidat zajedeničke liste SDA - NiP - SDP za Gradsku skupštinu Bijeljine.

Gradaščević je objavio da je "predsjednik ogranka Naše stranke u Bijeljini, Elvir Ibrišimović do srži ogoljava politiku ove prosrpske stranke sa sjedištem u Sarajevu".

"Ibrišimović je osnivač i predsjednik Gradskog odbore te nosilac liste Naše stranke za Skupštinu grada Bijeljina. Ibrišimović i NS su direktni krivci što Bošnjaci nemaju zajedničku listu na predstojećim lokalnim izborima. Od početka su učestvovali na razgovorima sa ostale tri stranke (SDA, SDP i NiP) da bi, kada je trebalo doći do potpisivanja sporazuma, naprasno odustali. Na taj način Ibrišimović i njegova stranka direktno doprinose razbijanju bošnjačkog glasačkog tijela u Semberiji bitno smanjujući šanse da Bošnjaci u novom sazivu gradske skupštine i dalje imaju dva odbornika. Podsjeća vas ova priča na Irmu B. u Mostaru? Ista grupa, isti potpis. Taman kad pomislimo da je sve ovo rezultat prevelike ambicije jednog koji živi među nama, on pokaže da može ići i dalje. Pardon, dublje, naveo je Gradaščević.

Ibrišimović je naime, ovih dana aktivno, kao u ostalom i prethodnih godina, učestvovao u kreiranju programa i u obilježavanju dana srpskog jedinstva i zastave u Srednjoj stručnoj školi u Janji i još se time pohvalio na društvenim mrežama! Kome poslije ovoga nije jasno šta je Naša stranka onda taj ne zna ništa o politici.

"I na kraju, poštovane moje Sarajlije, Mostarci, Tuzlaci, Zeničani, Bišćani i drugi... sutra kad neki Elviri iz vašeg sokaka budu u vašim gradovima organizovali obilježavanje dana srpskog jedinstva i zastave nemojte reći da niste bili na vrijeme upozoreni. U pamet!", poručio je Gradaščević.

 
3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.