17.9.2024. 21:48
1
Čović u Tuzli: "Nadmudrivanja ostavimo po strani i ugradimo BiH u evropsku porodicu"
FOTO: Dnevni Avaz
Predsjednik HDZ-a Dragan Čović boravio je na predizbornom skupu u Tuzli. U Tuzli su predstavljeni kandidati za Gradsko vijeće Tuzle.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je kazao da osim 70 miliona KM iz prve tranše Plana rasta, trebala bi stići i milijarda.

- Svi oni koji vole ovu domovinu moraju razumjeti da lokalne sitne interese i politike ostave za drugo vrijeme, a da se danas podredimo prije svega svome mjestu unutar evropske porodice. Ako se za to izborimo, onda ova milijarda eura i 70 miliona KM neće biti upitni. Sva druga nadmurivanja ostavimo za neko drugo vrijeme - rekao je.

Osvrnuo se i na to što su četiri kantona u kojima je SDA na vlasti srušili to.

- To je dio igre i skretanja pažnje na sebe, upravo u ovo vrijeme, kako bi se predstavljali zaštitnicima nečega u BiH. Kažem njima, ali i svakome drugom da ta nadmudrivanja ostavimo po strani. Ugradimo BiH u evropsku porodicu. Povedimo je euroatlanskim projektom, a onda se ne treba brinuti kako ćemo se mi unutar sebe politički organizirati - naglasio je.

Dodao je da to samo govori o političkoj nezrelosti, no izrazio je optimizam da će Evropska komisija otvoriti vrata BiH.

- Uvjeren sam da će se u narednih mjesec dana to desiti - naglasio je.

Osvrnuo se nakon toga i na listu HDZ-a BiH u Tuzli.

- To bi trebalo stvoriti ambijent u kojem ćemo imati dva vijećnika u Gradskom vijeću Tuzle, ali jednako tako širem BiH šaljemo poruku mira, slobode i dobre organiziranosti HDZ-a koji treba stvoriti bolji ambijent za život. Vjeruje da sredine kao što je Tuzla, u kojima su Hrvati malobrojni narod u odnosu na druge, mogu dobiti izdašniju pomoć sa viših nivoa vlasti, a da bi se to desilo svi moraju biti dobro organizirani. - zaključio je.

(Erna H.)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.