12.9.2024. 21:43
1
Knežević: Zajednički štab nije dostavio nikakvo mišljenje o distribuciji, pogotovo ne pozitivno
Zajednički štab Oružanih snaga BiH nije dostavio nikakvo mišljenje Ministarstvu, pogotovo ne pozitivno o pitanju distribucije izbornog materijala, izjavio je načelnik Zajedničkog štaba general pukovnik Gojko Knežević.

General Knežević je rekao da su aktom Ministarstva odbrane od Zajedničkog štaba Oružanih snaga traženi podaci o raspoloživosti resursa u smislu kamiona, kombi vozila i vozača koje CIK traži od Ministarstva odbrane.

"Nakon utvrđenog stanja raspoloživosti traženih resursa, podaci će biti dostavljeni Ministarstvu odbrane, ali ne i pozitivno mišljenje jer u Zakonu o odbrani i Zakonu o službi u Oružanim snagama, ne vidim osnov za angažovanje Oružanih snaga na ovakvim aktivnostima", rekao je Knežević za Srnu.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez rekao je da je donesena odluka i da će ministarstvo svojim vozilima distribuirati izborni materijal za predstojeće izbore, istakavši kako su sektori Oružanih snaga dali pozitivno mišljenje.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.