4.10.2024. 20:10
0
Kakva priča iz Kiseljaka: Efendija cijelu noć budio građane i pomagao unesrećenim u poplavama
Lijepa ljudska priča dolazi iz Kiseljaka, gdje je imam Naid-ef. Kršić, od ponoći pomagao ugroženim građanima Kiseljaka, koji je također nastradao u velikim poplavama.

Ovu priču su na Facebooku su podijelili iz Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak.

"Kršić ef. Naid od 1 sat iza pola noći je bio u službi animiranja građana Kreševa u spašavanju od poplava.

Pozvao je načelnika opštine i predsjedavajućek OV Kreševo i upozorio na moguće posljedice, a zatim po mahali budio sve do kojih je mogao doći. Nastavio je, u saradnji sa opštinskim službama, raditi na odklanjanju štete.

Zatekli smo ga sahat prije džume kako sa džematksim odborom i džematlijama čisti blato i nanose pijeska u Kreševu i haremu Čarsijske džamje", stoji u objavi na Facebooku.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.