1.6.2016. 16:43
0
Predstava SARTR-a "Brašno u venama" igrana u Temišvaru i Novom Sadu
Predstava “Brašno u venama” Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) i Scene MESS učestvovala je na 9. međunarodnom festivalu “Teszt” u Temišvaru i 61.”Sterijinom pozorju” u Novom Sadu.

Kao prvom predstavniku iz Bosne i Hercegovine na festivalu „Teszt“, SARTR-u i predstavi je data posebna pažnja, predstava je simultano prevođena na tri jezika (rumunski, mađarski i engleski) kako bi publika potpuno razumjela tekst Igora Štiksa i spoznala sudbinu jedne sarajevske porodice s likovima u kojima su se i sami mogli prepoznati, saopćeno je iz SARTR-a.

U razgovorima za okruglim stolom akceptirana je poveznica između helenskog (univerzalnog) pathosa s iskustvima i bolom ljudi ove porodice koji su preživjeli rat, posebno onaj kakav je bio u Bosni i Hercegovini.

Festival “Teszt” nije takmičarskog karaktera.

Iako je učešće na “Sterijinom pozorju” bilo u selekciji Krugovi, predstava “Brašno u venama” pred prepunom dvoranom ocijenjena je najvišom ocjenom publike, a kritički zapis Aleksandre Mrđen, objavljen u Biltenu Festivala, najilustrativnije govori o njenim vrijednostima, navedeno je u saopćenju.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.