13.2.2017. 11:25
0
„BO-BO i ZU, prvi dan u vrtiću“ ponovo na sceni SARTR-a
Sarajevski ratni teatar i Aparat teatar za svoju najmlađu publiku ponovo izvode predstavu “BO-BO i ZU, prvi dan u vrtiću” gdje likovi iz predstave “rastu” zajedno sa publikom.
U predstavi “BO-BO i ZU, prvi dan u vrtiću”, kao što i naziv kaže, radi se o likovima BO-BO i ZU koji polaze u vrtić. To je, kako djeci, tako i roditeljima, veoma poseban dan, ispunjen jakim emocijama i zato se zauvijek pamti.

Termin igranja predstave je petak, 17. februar u 18h.

Ova predstava, namjenjena djeci od 2 do 5 godina, će biti bazirana na muzičko-plesnoj, a ne na verbalnoj formi. Sa akcentom na klaunovski geg, djeci prepoznatljiv i omiljen. U ovom uzrastu djeca su izuzetno prijemčljiva za igru, imitaciju i predstavljanje, što su osnove na kojima postoji i sam teatar kao umjetnost.

Na publiku će se probati utjecati muzikom, smijehom, emocijom i govorom, koji će opet biti više na tragu individualnog govora, govora baziranog na govor tijela i emocije. U toku predstave koristit će se dosta malih instrumenata, kojima će publika stavrati ton same predstave.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.