16.4.2017. 13:58
0
Počela manifestacija „Bugojansko proljeće“
FOTO: bug.ba
Koncertom narodnih igara i pjesama Gradskog folklornog ansambla „Bugojno“ počela je tradicionalna manifestacija „Bugojansko proljeće“.

U narednih nešto više od mjesec dana posjetioci manifestacije imat će priliku prisustvovati različitim kulturnim programima domaćih i gostujućih izvođača.

Uz najmlađe stanovnike grada, i učenike osnovnih i srednjih škola, predstavit će se pojedine nevladine organizacije i udruženja, članovi Teatra „Fedra“, Plesni klub „Violeta“, HKD „Napredak“ i Vokalni ansambl Bugojno.

Učešće su najavili, također, Dječije pozorište „Eko-Art“, Gradska biblioteka, Plesni studio „Prijatelji djece Maya“, Sarajevski ratni teatar (SARTR), te mostarski umjetnik Ilija Kegelj.

Uz kolažne programe, pozorišne predstave i projekcije filmova, bit će upriličene plesne večeri, koncerti, promocije i izložbe knjiga i slika.

Manifestaciju i ove godine organizira Kulturno-sportski centar, u saradnji s Općinom Bugojno.  

Naredni sadržaj 19. po redu „Bugojanskog proljeća“  je u srijedu, kada će biti upriličena „Napretkova glazbena večer“.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.