28.5.2018. 12:20
0
Peti broj 'Radova Filozofskog fakulteta' posvećen akademiku Dubravku Lovrenoviću
Nastavnici i saradnici Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu pripremili su peti broj časopisa "Radovi Filozofskog fakulteta" (Historija, Historija umjetnosti, Arheologija) i posvetili ga akademiku Dubravku Lovrenoviću (1956-2017).

Časopis je zadržao uobičajenu i prepoznatljivu koncepciju i (kroz nekoliko rubrika) nudi nove i interesantne radove, koji će zadobiti pažnju publike.

- Pažljiviji čitalac primijetit će da su svi dosadašnji brojevi bili posvećeni nekom od preminulih kolega i profesora. Tako je i ovaj put jer nas je u međuvremenu napustio akademik Dubravko Lovrenović, kojem posvećujemo ovaj broj Radova - ističe se.

Uredništvo časopisa navodi da su u rubrici "Članci i rasprave" tekstovi koji obuhvataju  vremenski period od antičkog do suvremenog doba. Time su, kako ističu, htjeli pokazati širinu i otvorenost tog časopisa, kao i rezultate najnovijih istraživanja iz arheologije i historiografije.

- Preostali dio časopisa čine rubrike "Prijevodi", gdje donosimo interesantan rad iz historije svakodnevnice, "Građa" s radom i dokumentima o najstarijem poznatom spomenu grada Tešnja, te rubrika "Prikazi" gdje su sadržane ocjene i prikazi nekoliko recentnijih izdanja iz bh. ali i drugih historiografija - saopćeno je.

Promociju petog broja časopisa "Radovi Filozofskog fakulteta" (Historija, Historija umjetnosti, Arheologija) organiziraju Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Odsjek za historiju, a bit će upriličena u utorak na Filozofskom fakultetu s početkom u 12.00 sati.

(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.