8.9.2021. 16:45
0
Virtuelni obilazak 'Tunela spasa' za učenike australijske srednje škole
U organizaciji JU Fond memorijala Kantona Sarajevo jučer je organiziran virtuelni obilazak "Tunela spasa" za učenike iz Melburna koji kao izborni predmet uče bosanski jezik.

Fondu se prije nekoliko dana obratila nastavnica bosanskog jezika Sada Makaš iz te australijske škole za pomoć pri izradi maturskih radova učenika.

Australija je priznala bosanski jezik i time je omogućeno da ga učenici biraju i uče kao izborni predmet u srednjim školama, pa je ova nastavnica odlučila da tema učeničkih maturskih radova za ovu godinu bude "Tunel spasa", čime uz očuvanje bosanskog jezika želi od zaborava sačuvati i jako bitan dio recentne historije Bosne i Hercegovine.

- Kako je Fond memorijala ustanova kojoj je jedan od primarnih zadataka njegovanje kulture sjećanja i tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata kao i edukacija mladih generacija rado smo se odazvali pozivu, te s nastavnicom Sadom Makaš organizovali virtuelnu posjetu "Tunelu spasa" putem Zoom aplikacije, kroz koju su naši uposlenici učenicima, ali i zainteresovanim roditeljima, pokazali sve dijelove Spomeničkog kompleksa Tunel D-B, uz stručno vodstvo naših vodiča - kazao je direktor Fonda Ahmed Kulanić.

Nakon virtualnog obilaska učenicima je ostavljena mogućnost da postavljaju pitanja i razgovaraju s uposlenicima koji su prolazili kroz Tunel u ratnom periodu, saopćeno je iz Fonda.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.