17.9.2022. 15:40
0
Večeras koncert zagrebačkih Bulbula u Mostaru
Mostarska publika će imati priliku večeras u 20 sati, u Centru za kulturu, prisustvovati koncertu zagrebačkih Bulbula.

Riječ je o ženskom multietničkom horu koji kroz sevdalinku prenosi ljubav prema svojoj Bosni i Hercegovini.

Na repertoaru ove pjevačke skupine, koja djeluje pri zagrebačkom Kulturnom društvu Bošnjaka Preporod, nalazimo poznate sevdalinke kao što su: "Lijepi li su mostarski dućani", "Ja prošetah sefteli sokakom", "Oj djevojko džidžo moja"...,priopćili su organizatori, Bošnjačka zajednica kulture "Preporod" i Centar za kulturu Mostar.

Ismet Kurtović je  dirigent, aranžer i producent, ali i idejni osnivač i pokretačka snaga Bulbula. Riječ je o muzičaru koji je obilježio rock muziku na ovim prostorima  kao frontman grupe "Drugi način", a autor je i svima dobro poznate pjesme "Mojoj dragoj BiH".

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.