16.12.2020. 8:53
1
Akcija GP BiH i MUP RS: Pretresi na 20 lokacija zbog nezakonitog prometa akciznih proizvoda
Policijski službenici Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske već nekoliko mjeseci provode operativnu akciju kodnog naziva Wolf, pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

Pretresi se obavljaju na 20 lokacija. Po prvi put je na ovakav način ostvarena suradnja između policijskih agencija pod nadzorom Tužiteljstva BiH i po naredbama Suda BiH. Tom prilikom je zadokumentirano obavljanje više kaznenih djela organiziranog krijumčarenja i rasturanja cigareta stranog podrijetla bez trošarinskih markica uz sudjelovanje većeg broja osoba organiziranih u međusobno povezane kriminalne skupine, koje imaju jasno definiranu organizaciju posla u kojoj su uloge članova uglavnom podijeljene, na organizatore, dobavljače, vozače, čistače, kupce i suučesnike u krijumčarenju i rasturanju cigareta. Ovako organizirane kriminalne skupine su se međusobno povezivale u kriminalnu mrežu koja se protezala od Crne Gore do BiH s ciljem obavljanja istovrsnih kaznenih djela krijumčarenja i rasturanja cigareta.

Na realizaciji akcije, trenutno je angažirano 250 pripadnika Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske.

Detaljnije informacije u vezi operativne akcije Wolf, javnost će imati tijekom dana.


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.