20.10.2024. 8:35
0
Mladić iz BiH uhvaćen u preprodaji oružja austrijskom tinejdžeru
FOTO: unsplash/ilustracija
Policijski službenici iz Finfhausa su hitno intervenisali nakon dojave o dvojici mladića koji u centru grada rukuju oružjem, pri čemu je ispaljen jedan metak.
Kako prenose austrijski mediji, 19-godišnjak iz Bosne i Hercegovine i 16-godišnji austrijski tinejdžer bili su uključeni u ovaj incident. Prema izjavama svjedoka, pištolj je odjednom opalio jedan od njih, što je izazvalo paniku, te su pokušali pobjeći. Međutim, pripadnici jedinice za hitne slučajeve brzo su ih sustigli i zaustavili, javlja austrijski Heute.

Tokom pretresa, kod 16-godišnjaka je pronađen prazan pištolj. Navodi se da ga je mladić nedavno kupio od svog 19-godišnjeg prijatelja iz Bosne i Hercegovine, te da je pokušao provjeriti njegovu funkcionalnost, što je rezultiralo ispaljenim metkom.

Srećom, niko nije povrijeđen u ovom incidentu. Obojica su prijavljena zbog kršenja Zakona o naoružanju, a 16-godišnjaku je izrečena mjera zabrane nošenja oružja, prenose Nezavisne.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.