12.2.2019. 14:18
4
"Ako je lud, nije glup. Očito da je riječ o inteligentnoj osobi, jer ne bi tako dugo mogao bježati. Policajca je ubio jer je imao pik na vlast"
Država je dužna da kazni počinioce krivičnih djela, ali je i dužna da im pruži resocijalizaciju i povratak u društvo ili osigura adekvatnu kontrolu osoba koje nisu sposobne vratiti se normalnom životu.

Edin Gačić je u julu 2017. godine otpušten sa izdržavanja devetnaestogodišnje zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu Bihać. Direktor tog Zavoda dvadeset dana ranije upozorio je nadležne institucije da je riječ o bolesnoj osobi i da je izvjesno da će ponovo počiniti krivično djelo. 

Kako Gačić danima uspijeva prikriti tragove i neprimjetno se kretati, razgovarali smo sa neuropsihijatrom i vještakom dr. Omerom Ćemalovićem.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.