6.6.2023. 9:28
0
Osman Husejnović konačno poslat u zatvor: Suprugi pucao u glavu prije nekoliko dana. To mu nije jedini pokušaj ubistva
Osman Husejnović (34) iz Prutače kod Brčkog, koji je prije dva dana uhapšen zbog sumnje da je pokušao ubiti suprugu R.Š. (30), upućen je na izdržavanje kazne zatvora od 11 mjeseci, na koju je osuđen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogom u februaru prošle godine, saopštilo je Tužilaštvo Brčkog distrikta.

Kako navode Husejnović je jučer ispitan na okolnosti pucnjave koja se dogodila u noći između subote i nedjelje.

"Husejnović je osumnjičen da je 4. juna oko dva sata, ispred stana gdje se skrivao od odlaska na izdržavanje kazne, nakon verbalne rasprave sa suprugom R.Š. iz pištolja pucao na nju u namjeri da je liši života. Sumnja se da je pištolj, koji je nelegalno posjedovao, uperio prema gornjem dijelu tijela oštećene i iz neposredne blizini ispalio hitac koji je R.Š. pogodio u predjelu glave nanijevši joj teške povrede opasne po život", saopšilo je Tužilaštvo Brčko distrikta.

Dodaju da je Husejnović nakon toga pobjegao, dok je oštećena prebačena u Medicinski centar u Brčkom. Policija je bjegunca brzo locirala i uhapsila, te predala u nadležnost tužilaštva.

"Nakon što je ispitan u svojstvu osumnjičenom za pokušaj ubistva i neovlaštenu nabavku i držanje oružja Husejnović je predat u nadležnost Osnovnog suda u Brčkom. Sud ga je odmah uputio na izdržavanje kazne zatvora od 11 mjeseci na koju je osuđen krajem prošle godine", navode u Tužilaštvu.

Podsjećaju da to nije jedina presuda protiv Husejnovića, te da je on nedavno nepravosnažno osuđen na sedam i po godina zatvora za pokušaj ubistva poznanika N.A. Osim za pokušaj ubistva tada je osuđen i za neovlaštenu nabavku i držanje oružja, koje mu je na prijedlog tužilaštva oduzeto, a radilo se o pištolju CZ M70, kalibra 7,65 mm.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.