14.6.2023. 16:02
1
Svjedok na suđenju za ubistvo u Sarajevu: Prijetili i tukli Zlatnog ljiljana
Svjedočenjem Almina Lugonjića danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Elviru Sejfiću, optuženom za ubistvo Mirze Podbičanina i pokušaj ubistva Sulje Planje, poznatijeg kao Suljo Domac.

Prisjećajući se 10. oktobra prošle godine, svjedok optužbe je kazao da je tada bio uposlen na kasi objekta Konzum, koji se nalazi u Ulici Kemal begova 11.

- Bio sam za kasom kada je došao gospodin Sejfić. U korpi je imao šest flaša piva, a iza njega su ušla druga dvojica muškaraca. Jedan je bio Suljo Domac. Suljo je prišao Sejfiću, a taj drugi je sve zakuhao. Počeli su mu prijetiti i upućivati pogrdne riječi, ali ne sjećam se tačno šta, rekao je svjedok.

Advokat Muhidin Kapo je Lugonjiću prezentirao iskaz koji je dao Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevu, tokom istrage, kada je rekao: "Čuo sam da im taj čovjek (Sejfić) govori da izađu iz objekta da se rasprave, na šta mu je Suljo odgovorio: "Nemoj se ovdje kur....". Sejfić je sve mirno propratio i nije odgovarao, kazao je svjedok tokom istrage što je i danas potvrdio.

Svjedok je potvrdio da je ubrzo došlo do meteža, tokom kojeg je Sejfića šakom u glavu udario muškarac koji je bio sa Suljom (Mirza Podbičanin).

- Sejfić je izašao van Konzuma skupa sa dvojicom muškaraca, ali se ubrzo vratio. Stao je u red da plati ono što je imao u korpi. Bio je uznemiren i krvave glave. Krv mu je išla iz nosa, a i usna mu je bila krvava, prisjetio se svjedok optužbe navodeći da je, poslije izvjesnog vremena, iz medija saznao za ubistvo.

Lugonjić je kazao da Sejfića poznaje kao čestitu osobu, koja nikada nije pravila probleme. Sejfić je inače dobitnik najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan, a tereti se za krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva.

Odmah nakon hapšenja je smješten u KPZ Sarajevo gdje se i danas nalazi.

Prema optužnici, Sejfić je 10. oktobra 2022. nakon maltretiranja i užasnih prijetnji otišao u svoj stan na Džidžikovcu, uzeo nož i benzin i krenuo u potragu za Mirzom Podbičaninom i Suljom Domcem, koji su prijetili da će mu silovati kćerku. Sejfić je Podbičanina pronašao kod Tržnice, a onda je krenuo za Suljom Domcem, kojeg je našao kod Velikog parka. Ranio ga je, a kada ga je počeo polijevati benzinom, spriječila ga je policija. Podbičanin je usred zadobijenih rana preminuo, dok je Suljo Domac preživio.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.