20.7.2023. 22:32
0
Amerikanac optužen za ubistvo muškarca iz BiH
FOTO: Policija SAD
Brendon Sanders (33) optužen je za ubistvo prvog stepena te za oružanu pljačku nakon što je 12. maja ubio Rasima Katanić (69), porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Sve se desilo na krovu jedne zgrade gdje je Katanić, inače vlasnik “K & R Heating & Cooling” došao da popravi klimu u jednom restoranu, prenosi N1.

Policija je saopštila da je Sanders izbo Katanića, a onda od njega uzeo šrafciger kojim je kasnije obio dva stana u zgradi, prenose Nezavisne.

Kako dalje stoji u saopštenju, Katanić je radio na krovu restorana popravljajući kompresor kada je ubijen.

Nakon što je izbo Katanić u vrat i glavu, on je od njega ukrao novčanik, ključeve te pomenuti šrafciger.

Nadzorne kamere su snimile Sandersa kako izlazi iz zgrade u odjeći koju je ukrao iz stanova u koje je provalio. Katanićev šrafciger je ostavio na jednom poštanskom sandučetu u zgradi.

Motiv ubistva je i dalje nejasan, ali je Sandersovo ponašanje tog dana bilo neuobičajeno. U optužnici se navodi da je bio i psihički nestabilan.

Katanić je ukopan 16. maja, a iza njega su ostali supruga i kćerke. Prema informacijama s društvenih mreža, Katanić je porijeklom iz Tuzlanskog kantona.

Iako nije zvanično optužen, Sanders se sumnjiči i za ubistvo studenta Imana al Saradža. Kako prenosi Chicago Sun Times, njegovo tijelo je pronađeno u Sandersovom zamrzivaču.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.