19.10.2023. 18:33
0
Nakon teškog sudara: Poznati skakač objavio potresan status, vozač Mercedesa sumnja da mu je majka nešto sipala u piće
FOTO: N1
U Istočnom Sarajevu, u blizini stadiona Slavije, u ponedjeljak se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđeno nekoliko osoba.

“Kada je došlo do udesa kao da je bomba eksplodirala, krvi je bilo na sve strane, jedna osoba je ispala iz vozila”, ispričao je za N1 jedan od očevidaca koji se u trenutku nesreće nalazio u obližnjoj prodavnici.

U ovoj nesreći je sudjelovao i Dino Bajrić iz Sarajeva, inače šampion ekstremnih skokova i njegova supruga koja je teško povrijeđena. On je objavio potresan status na Facebooku uz zajedničku fotografiju sa svojom suprugom.

“Da sam ikad pomislio da ću morati ovo pisati, rekao bih sam sebi da sam lud! 16.10.2023. oko 20.30 sati imali smo tešku saobraćajnu nesreću u Istočnom Sarajevu. Zašto pišem ovo? Pišem iz razloga što je autom koje je prešlo u našu traku pod ogromnom brzinom i direktno udarilo u naše auto u kojem smo bili Elma i ja upravljalo lice koje nije imalo vozačku, pod dejstvom alkohola, supstanci i koje je po riječima očevidaca bježao od policijske kontrole ili patrole. Svi vi koji me poznajete, a koji imate utjecaja – a ima vas – pomozite mi da majmuna strpamo tamo gdje mu je mjesto. Kad i ovo prođe, smijat ćemo se isto ovako! Uz Božiju pomoć “čigrice moja” ti ćeš ovo prebroditi. Volim te! Hvala svima koji ste zvali i slali poruke”,  napisao je Bajrić.



Redakciji portala Crna-Hronika javili su se i supružnici Belmin i Tamara Butković koji su sa druge strane učestvovali u sudaru.

Butković je kazao da je on upravljao Mercedesom, te opovrgao glasine da je narkoman i alkoholičar. Sumnja na svoju majku da mu je nešto sipala u piće tu noć, te kaže da je doživo amneziju.

“Jako mi je žao šta se desilo toj ženi. Želim da ispričam moju stranu priče. Moja supruga i ja smo smo sinoć otišli kod moje majke i moji sestara u Istočno Sarajevo da se dogovorimo za neku zemlju. Ja sa mojom majkom imam već dugo problema, vara narod a ona je poznata varalica već je mijenjala prezime radi toga. Uzima narodu pare gdje god stigne”, kaže Butković.Priznao je da nema vozačku dozvolu, niti da je ikad vozio automobil, te da mu nije jasno zbog čega je sjeo za volan.

“Popio sam kolu, a prije toga tabletu za zub i počeo sam se osjećati čudno, bilo mi je mutno sve već. Mislio sam da nije ništa je je tu nervoza, tableta ovo ono. Ja uopšte nemam vozačku dozvolu niti sam ikad vozio automobil. Zašto sam i kako sam sjeo za volan ja ne znam. Kako je došlo do nesreće, ja stvarno ne znam. Ja sam i sinoć imao amneziju. Kad sam pušten iz bolince, Dino je isto bio tamo vrijeđao moju suprugu koja ništa nije kriva ali nema veze možda bih i ja tako postupio. Ne krivim ga i neću ga tužiti”, rekao je Butković, i dodao:

“Kad sam došao malo sebi, već sam posumnjao da mi je majka nešto stavila u času jer sam bio pozitivan na amfitamin koji u životu nisam koristio”.

Saopćenje PU Istočno Sarajevo
Podsjetimo, iz PU Istočno Sarajevo saopćili su da se na regionalnom putu R1-5101, u ulici Vojvode Radomira Putnika, općina Istočno Novo Sarajevo, u 20:30 sati dogodila nesreća u kojoj je učestvovao vozač inicijala B. B. koji je upravaljao putničkim automobilom “Mercedes” i vozač inicijala D. B. koji je upravljao putničkim automobilom “Renault.

“Oba vozača zadobila su lake tjelesne povrede kao i suvozač H.H. u vozilu ‘Mercedes’, dok je putnik u vozilu ‘Mercedes’ F.K. zadobila teške tjelesne povrede i putnik u vozilu ‘Renault’ E.K.B. zadobila teške tjelesne povrede opasne po život. Povrijeđena lica hospitalizovana su u CUM Koševo u Sarajevu. O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo”, navedeno je u saopćenju.

Nakon dokumentovanja saobraćajne nesreće protiv vozača B.B. tužilaštvu će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Ugrožavanje javnog saobraćaja”.

“Uviđaj saobraćajne nesreće izvršili su policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Istočno Sarajevo”, zaključuje se u saopćenju.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.