7.11.2023. 21:47
0
Šta se danas dešavalo ispred škole u Sarajevu? - Pojavila se vijest o pokušaju otmice, oglasio se MUP KS
Na društvenim mrežama se tokom večeri pojavio tekst u kojem je navedeno da se kod Osnovne škole "Pofalići" u Sarajevu večeras dogodio pokušaj otmice dječaka.

- Raja, prije jedan sat se desio pokušaj trojice dječkaa kod OŠ Pofalići. Riječ je o dva odrasla muškarca i jednoj ženi romskog porijekla koji su biloi u kombiju bijele boje, sa crnom haubom i koji su pokušali otmicu.

Molim vas da obratite pažnju na svoju djecu i da obavijestite ostale roditelje o ovom nemilom događaju, pisalo je u objavi na društvenim mrežama.

Iz sarajevske policije su tom prilikom za medije kazali kako pokušaja otmice ipak nije bilo.

- Danas, 7. novembra, oko 14.15 sati, na poziv direktorice Osnovne škole Pofalići, ulica Ivanjska, policijski službenici PU Novo Sarajevo su izašli na teren, u prostorije ove osnovne škole, gdje su zatekli odgovorno osoblje škole, te troje učenika u pratnji roditelja.
Tom prilikom, policijskim službenicima je saopćeno da se troje djece koja pohađaju peti razred ove škole, kretalo trotoarom ulice Drinska oko 13.00 sati, te kod skretanja u ulicu Pofalićka se na kolovozu nakratko zaustavilo motorno vozilo iz kojeg je izašla jedna ženska osoba, te se obratila djeci, nakon čega su se djeca trčećim korakom udaljila sa tog mjesta.

Predmetna ženska osoba nije slijedila djecu. Policijski službenici su poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te nije utvrđeno da je bilo protivpravnih radnji.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, a u cilju preventivnih mjera, izvršit će dodatne provjere ovih navoda. Istovremeno apelujemo na sugrađane da se suzdrže od dijeljenja neprovjerenih informacija koje mogu izazvati strah i uznemirenost građana Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju MUP-a KS, prenosi Oslobođenje

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.