21.1.2024. 21:17
0
U Sarajevu uhapšen migrant osumnjičen za ubistvo sunarodnjaka u Bihaću tokom novogodišnje noći
FOTO: ilustracija
Pripadnici policije Unsko-sanskog kantona priveli su 18-godišnjeg Afganistanca zbog sumnje da je tokom novogodišnje noći teško ranio svog sunarodnjaka J. M. koji je preminuo usljed zadobijenih povreda.

Kako pišu Nezavisne, osumnjičeni je uhapšen na prostoru Kantona Sarajevo odakle je doveden u USK.

- Intenzivnim radom na terenu došli smo do operativnih informacija o tome ko bi mogao biti počinilac ubistva i on je u saradnji sa pripadnicima SIPA-e uhapšen na području Sarajeva i potom dovezen u Unsko-sanski kanton. Ovo lice je predato na dalje postupanje Tužilaštvu USK, rekao je Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK.

Podsjećamo da se ubistvo dogodilo u novogodišnjoj noći u blizini kampa Lipa koji se nalazi kod Bihaća. Policijska patrola je to veče po dojavi izašla na mjesto događaja i pronašla osobu sa ubodnim ranama od noža. On je nekoliko sati kasnije preminuo u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Ustanovljeno je da Afganistanac nije bio korisnik migrantskog kampa, kao i to da se incident desio izvan kampa.

USK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.