23.2.2024. 17:37
0
Šokantni podaci: Za svega 14 mjeseci u BiH ubijeno 12 žena, većina ubica su njihovi muževi i partneri
Prema policijskim podacima, u BiH je za godinu i dva mjeseca ubijeno 12 žena. Većina počinilaca su vjenčani i nevjenčani partneri, prenosi danas Avaz.

U Lipnici je 20. februara 2024. ubijena Selma Baluković (48), a njen partner, mađarski državljanin Erno Szabo-Csaki (50), stopostotni invalid, pokušao je izvršiti samoubistvo.

Samo nekoliko dana ranije, 7. februara, policajac Elvis Ćustendil u Tuzli je s više hitaca iz službenog pištolja brutalno usmrtio Amru Kahrimanović (52). Prošle godine 7. maja u Krojčici Muharem Subašić (60) je pijan sjekirom usmrtio suprugu Kadu Subašić.

Uslijedio je nezapamćen zločin u Gradačcu 11. avgusta 2023. godine, kada je Nermin Sulejmanović hicima iz pištolja ubio Nizamu Hećimović pred očima njihove bebe. Sulejmanović je ubio i Đengiza i Denisa Ondera, ranio troje ljudi i izvršio samoubistvo, piše Avaz.

U naselju Podgajevi kod Živinica 20. avgusta 2023. Mevludin Aljić (58) je hicima iz pištolja usmrtio nevjenčanu suprugu Tahiru Čamdžić (52), a nakon toga počinio samoubistvo.

U Lukavcu je 8. septembra 2023. fizičkom snagom i podesnim predmetom ubijena D. J. (89). Staricu je usmrtio Č. S. (40), koji nije bio srodnik nastradale.

Krajem istog mjeseca u Zavidovićima je Mersud Halilović (45) hicima iz lovačke puške usmrtio nevjenčanu suprugu Aidu Dendić (33), a potom izvršio samoubistvo.

U Sarajevu je u noći s 12. na 13. novembar 2023. Anel Bećirović hicem iz pištolja ubio svoju bivšu nevjenčanu suprugu, 31-godišnju Emiru Maslan, piše Avaz.

Amir Hasanbašić (18) iz Modriče priznao je ubistvo svoje nane Mensure Hasanbašić (58), koju je 24. oktobra 2023. godine 24 puta izbo nožem po grudima, rukama i nogama. U Bijeljini je, u naselju Velika Obarska 2. decembra 2023. M. V. (18) sjekirom ubio majku S. V. (50) i zapalio njeno tijelo.

Najviše ubijenih žena je na području Tuzlanskog kantona, njih pet.

U Dobrljinu kod Bosanskog Novog 30. decembra 2023. godine Željko Z. (65) ubio je majku Zorku Z. (86) i sestru Ljiljanu K. (58), a potom izvršio samoubistvo hicem iz vatrenog oružja. Njih troje je prije toga naručilo kovčege, a iza sebe su ostavili oproštajno pismo.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.