15.3.2024. 19:51
0
Otkriven identitet muškarca koji je pucao na Kundu na Kovačima: Il' će Kundo, il' će kiša
Sarajevska policija je uhapsila muškarca koji je pucao na Emira Kundu na Kovačima, a kako portal "Avaza" otkriva radi se o Džanu Hukeliću, potvrđeno je za Avaz iz nekoliko izvora.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Kovači danas je pucano na Emira Kundu.

Kundu su na motoru čekali naoružani napadači i ispalili više od sedam hitaca prema njegovom vozilu. Nasreću, niko nije povrijeđen, a traga se za napadačem.

Inače, Kundo je poznat policijskim organima. On je hapšen 2016. godine zbog pokušaja ubistva tada 17-godišnjeg Edhema Šljive.

Utvrđuje se motiv napada na Kundu koji je u pola bijela dana pukom srećom izbjegao da bude pogođen.

Zanimljivo da je na društvenim mrežama Hukelić danas objavio status "Il' će Kundo il' će kiša". 

- Danas oko 12:30 sati, PU Stari Grad je obaviještena da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u ulici Kovači .Izlaskom na teren policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, da je NN muškarac upotrijebio vatreno oružje, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, a na jednom vozilu je nastupila materijalna šteta. 

Obaviješten je tužilac KTKS koji je djelo okvalifikovao kao Ubistvo u pokušaju. Muškarca Dž.H. (1995) za kojeg postoji osnov sumnje da je izvršilac ovog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su lišili slobode i nad njim se provodi kriminalistička obrada. Policijski službenici nastavljaju rad na ovom predmetu - poručeno je iz MUP-a KS.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.