15.3.2024. 21:10
0
Inspektori FUP-a otkrili mladića i shemu kojom je planirao ubiti 25 osoba u školi
U Bileći je uhapšen maloljetnik (17) zbog sumnje da je počinio terorizam, jer je na društvenoj mreži TikTok objavio video u kojem je naveo kako u Srednjoj medicinskoj školi u Trebinju treba pobiti 25, a raniti 12 osoba.

Kako saznaje portal „Avaza“, maloljetnika koji je prijetio da će počiniti ubistva otkrili su inspektori Cyber odjela Federalne uprave policije (FUP) iz Sarajeva. 

Oni su po prijavi putem IP adrese locirali maloljetnika i upoznali nadležne policijske organe u RS.

Podsjetimo, maloljetnik je porijeklom iz Bileće i jutros je doveden u Republičko tužilaštvo, gdje će u prisustvu roditelja i stručnih osoba biti ispitan, nakon čega će biti odlučeno o daljim mjerama protiv njega.

Iz Policijske uprave Trebinje saopćeno je da su danas Republičkom javnom tužilaštvu predali maloljetno lice iz Bileće koje se sumnjiči da je počinilo Krivično djelo terorizam.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.