12.6.2024. 12:54
0
Raskrinkana prevarantica: Konobarica iz bh. grada prokockala pazar pa prijavila da je opljačkana
FOTO: ilustracija
Konobarica A. T. iz mjesta Gornji Karajzovci kod Bosanske Gradiške osumnjčena je da je lažno prijavila krivično djelo razbojništvo u kojem je ukradeno 800 KM.

Policijskoj stanici (PS) Nova Topola sinoć oko 1.50 sati oštećena je prijavila razbojništvo. Postupajući po prijavi, utvrđeno je da je ona iz kase kafića u Srpcu u kojem je zaposlena, uzela novac i potrošila.

- Na osnovu niza preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška su utvrdili da je A. T. ukrala novac iz kase u ugostiteljskog objektu gdje je zaposlena te ga potrošila na području Bosanske Gradiške, te lažno prijavili da joj je isti otuđen, odnosno lažno prijavila krivično djelo razbojništvo, navelin su iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama Nezavisnih, djevojka je pazar prokockala, a policiji je prijavljeno da su je razbojnici opljačkali, dok se vraćala kući. Međutim, policiji je njena priča bila sumnjiva i ubrzo je otkriveno šta se u stvari dogodilo, što je ona i priznala.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv A. T. podnese izvještaj za krivična djela krađa i lažno prijavljivanje krivičnog djela.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.