26.8.2024. 14:55
0
U požaru u Bosanskoj Gradišci smrtno stradala jedna osoba
FOTO: u
Policijskoj upravi Bosanska Gradiška, 25.08.2024. godine oko 16,00 sati, prijavljeno je da je došlo do požara na poljoprivrednoj parceli u mjestu Dubrave, grad Bosanska Gradiška, te da se na istoj nalazi beživotno tijelo nepoznatog muškog lica.

Požar je ugašen od strane pripadnika Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice Bosanska Gradiška, a uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici PU Bosanska Gradiška u prisustvu dežurnog mrtvozornika Javne zdravstvene ustanove „Dom zdravlja“ Bosanska Gradiška.

Uviđajem je utvrđeno da je lice A. Ć. iz  Bosanske Gradiške vršilo paljenje niskog rastinja, nakon čega se požar proširio na poljoprivredno zemljište kukuruza, te je najvjerovatnije usljed gušenja dimom i zadobijenih opekotina smrtno stradalo.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

Policijska uprava Bosanska Gradiška poziva građane da se pridržavaju zakonskih odredaba, da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, ne ostavljaju upaljenu vatru bez nadzora i ne uništavaju prirodu, jer mala nepažnja može imati velike posljedice.

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123 i policiju na broj 122.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.