31.8.2024. 9:30
0
Kvadrat luksuzne kuće u centru Dubrovnika košta nestvarnih 27.000 eura
Premda se astronomskim cijenama kvadratnog metra stambenog prostora u Dubrovniku više niko ne čudi, još uvijek ima primjera od kojih se čovjeku zavrti u glavi.

Takav jedan dolazi iz historijske jezgre, gdje se luksuzna nekretnina površine 175 metara kvadratnih prodaje za vrtoglavih 4,75 miliona eura ili 27.140 eura po kvadratu, piše Dubrovački vjesnik.

Lokacija je doista prvorazredna na Stradunu, u Boškovićevoj ulici. Kuća koja datira iz 17. stoljeća, u potpunosti je renovirana i restaurirana, a krase je kameni ukrasi, drvene grede i izvorni prozori, savršeno uklopljeni u moderan dizajn.

Prema opisu Agencije za promet nekretnina Dream Estates Croatia, koja prodaje ovo raskošno izdanje, jedinstvena nekretnina proteže se na četiri etaže. U prizemlju je glavni ulaz te prostor za praonicu rublja, ostavu i gostinjski WC. Unutrašnje stubište vodi na drugi sprat koji nudi elegantan dnevni boravak otvorenog tipa, modernu kuhinju i trpezariju.

Ovaj sprat ima nekoliko prozora koji daju puno svjetla tokom dana. Na trećem spratu nalaze se hodnik i dvije luksuzne spavaće sobe s vlastitim kupaonicama. Potkrovlje se sastoji od velike spavaće sobe s kadom i zasebnom kupaonicom. Nekretnina je opremljena najkvalitetnijim uređajima i luksuznim namještajem te se kao takva i prodaje.

Premda ova cijena po kvadratnom metru zvuči doista velika, radi se o luksuzno obnovljenoj kući u kojoj navodno samo namještaj vrijedi oko milion eura.

Vlasnica ove iznimno atraktivne kuće na Stradunu navodno živi u Hong Kongu i odlučila je, eto, prodati atraktivnu kuću na Stradunu nakon opsežne obnove.

Ovo je jedna od najvećih ponuda za kvadratni metar u Dubrovniku, premda se svako malo pojave stanovi i kuće za koje se traži veliki iznos. Sada je veliko pitanje uspiju li ti stanovi naći kupca po toj cijeni...

Nedavno je u medijima veliku pažnju izazvao stan koji se također prodavao u Dubrovniku, a koji se nalazi u historijskoj jezgri. Ima 49 metara kvadratnih, a njegova cijena iznosi 590.000 eura. To znači da se radi o 12.000 eura po metru kvadratnom, što se smatra svojevrsnim rekordom kada je stan u pitanju.

Nešto manje po metru kavdratnom traži se za stan u Lapadu, približno 92 kvadratna metra za 720 hiljada eura. Budući stanar, ako želi parkirno mjesto, morao bi dodatno platiti 30 hiljada eura za garažu ili 25 hiljada eura za vanjsko parkirno mjesto.

Kako je navedeno, stan se nalazi na izvanrednoj lokaciji i nudi sve što je potrebno za visoki standard života: plaže, najbolje restorane, poslovni centar grada, marinu i izvrsnu prometnu povezanost.

Dubrovnik slovi kao jedan od najskupljih gradova u Hrvatskoj kada su cijene nekretnina u pitanju. Prebirući ponude na oglasima, nije teško naći kuće i stanove od čijih se cijena zavrti u glavi.

Jedna od takvih nekretnina je ekskluzivna vila prvi red do mora na Koločepu, površine 309 metara kvadratnih, sagrađena 2019. godine na parceli površine 1.333 kvadrata. Cijena joj je 3,5 miliona eura.

Listajući najnovije oglase u historijskoj jezgri Dubrovnika, našli smo stan od 38 kvadratnih metara koji se nudi za 400 hiljada eura, stan od 93 kvadratna metra za 645 hiljada eura, a na Pilama stan od 170 kvadratnih metara za 1.020.000 eura.

(NAP)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.