12.8.2023. 18:47
0
Drugu noć SFF-a otvorila ekipa filma "Lost Country"
FOTO: S.Ć. / Avaz
Drugu noć 29. Sarajevo Film Festivala u Narodnom pozorištu bit će prikazan film Lost Country, u režiji Vladimira Perišića, u kojem glavne uloge igraju Jovan Ginić, Jasna Đuričić, Midorag Jovanović, Lazar Ković...

Radnja filma se dešava u Srbiji tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima. Petnaestogodišnji Stefan prisiljen je sprovesti najtežu od svih revolucija, prenosi Avaz.

Stefan se mora suočiti s voljenom majkom koja je glasnogovornica i saučesnica korumpirane vlasti protiv kojeg njegovi prijatelji protestvuju. 

Prvi su na crvenom tepihu prodefilovali glumci iz serije "Princ iz Eleja", bh. glumci Moamer Kasumović, Sanela Pepeljak, Nadine Mičić, Alen Muratović, Edin Avdagić, Mirvad Kurić. 

Također, na crvenom tepihu pojavili su se i glumci iz filma "Samo kad se smijem" Slavko Sobin, Tihana Lazović.

Posljednji na crvenom tepihu prodefilovali su glumci iz filma "Lost Country".

(Elmedina H.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.