17.11.2015. 17:51
0
Zbog napada u Parizu na El Clasicu u Madridu će se provjeravati čak i sendviči
Na utakmici između Real Madrida i Barcelone, nakon terorističkih napada u Parizu, bit će poduzete opsežne mjere sigurnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Španski mediji navode da se uoči "El clasica", koji se igra u subotu, najviše priča o mjerama sigurnosti, a najmanje o fudbalu.

Najveći španski derbi je prije 11 godina također bio meta terorističkih napada. Zbog toga će se najgledaniji derbi na svijetu, koji se igra na stadionu Santiago Bernabeu, igrati pod jakim osiguranjem, dok organizatori najavljuju rigorozne mjere i kontrole navijača, kao i hrane koju unose.

"Kontrola navijača bit će rigorozna, provjeravat ćemo i sendviče", poručile su španske vlasti.

Inače, navijači Benfice su u septembru uspjeli unijeti baklje na stadion Atletico Madrida u utakmici Lige prvaka, a navodno su ih prokrijumčarili u sendvičima.

Španski mediji pišu kako ništa neće biti prepušteno slučaju na "El clasicu", nakon što su na "Stade de Franceu", kada se igrala prijateljska utakmica između Francuske i Njemačke, teroristi pokušali ući s ulaznicom i bombom na tribine.

(Anadolija)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.