30.11.2015. 15:06
0
Ronaldo, Messi i Neymar u utrci za najboljeg fudbalera 2015. godine
Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Neymar su ušli u uži izbor za Zlatnu loptu, prestižnu nagradu koju dodjeljuju FIFA i francuski list "France Football", javlja Anadolu Agency (AA).

FIFA je danas objavila listu kandidata za najbolje igrače i igračice svijeta, najbolje trenere u muškoj i ženskoj konkurenciji kao i za nagradu za najljepši gol sezone. 

Lista 23 fudbalera je skraćena na trojicu igrača koji su obilježili prethodnu sezonu. Tako su u konkurenciji ostali Cristiano Ronaldo iz madridskog Reala i Barcin brazilsko-argentinski tandem Messi-Neymar.

Za najbolju fudbalerku svijeta takmičit će se Carli Lloyd, Aya Miyama i Celia Sasic.

Nagrada za najljepši gol nosi ime legendarnog Ferenca Puskasa, a ove godine će pripasti Alessandru Florenziju, Wendellu Liri ili Messiju. 

U konkurenciji najboljih trenera ostali su Luis Enrique, Pep Guardiola i Jorge Sampaoli, dok su u kategoriji trenera ženskog fudbala ostali Jill Ellis, Mark Sampson i Norio Sasaki. 

Odluka o najboljima će biti objavljena 11. januara na ceremoniji u Zurichu.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.