2.6.2016. 15:08
0
Di Matteo će pokušati vratiti Aston Villu u elitu
Italijanski trener Roberto di Matteo, koji je 2012. godine Chelsea odveo do trijumfa u Ligi šampiona, imenovan je za novog menadžera Aston Ville, javlja Anadolu Agency (AA).
Di Matteo će tako naredne sezone predvoditi klub iz Birminghama u Championshipu, jednoj od najjačih drugih liga na svijetu i pokušati vratiti Villu u englesku elitu. 

Osim Italijana u igri za mjesto menadžera Aston Ville bilo su i David Moyes, nekadašnji trener Evertona i Manchester Uniteda, te Nigel Pearson, koji je Leicester City uveo u Premier ligu 2014. godine. 

Di Matteo je na klupi Chelsea proveo svega osam mjeseci i osvojio dva velika trofeja, Ligu šampiona i FA kup. Nakon odlaska iz londonskog kluba skoro dvije godine je bio bez posla, da bi u oktobru 2014. preuzeo Schalke 04, ali se i tu zadržao samo godinu. Sada nakon još jedne godine pauze prihvatio je ponudu Aston Ville. 

(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.