13.10.2016. 17:20
0
Roberto Carlos tražio funkciju menadžera, Real Madrid ga odbio
Uprava španskog fudbalskog velikana Real Madrida odbila je ponudu bivšeg brazilskog asa Roberta Carlosa za imenovanje na poziciju šefa stručnog štaba kraljevskog kluba, javlja Anadolu Agency (AA).

Carlos koji je najbolje godine igračke karijere proveo u Realu, a kao trener radio u klubovima u Turskoj, Rusiji, Kataru i Indiji, trenutno boravi u službenoj posjeti glavnom gradu Kine Pekingu u svojstvu ambasadora Real Madrida za Aziju i Pacifik.

“Ja sam tražio da budem imenovan za menadžera Real Madrida, ali moju ponudu je klub odbio. Uprava kluba je od mene tražila da obnašam funkciju ambasadora za Aziju i Pacifik i trenutno sam zadovoljan angažmanom“, izjavio je Carlos danas u Pekingu.

Proslavljeni as Carlos sa Realom je u karijeri osvojio četiri titule prvaka Španije i tri Lige prvaka, a o aktuelnoj krizi rezultata Real Madrida je kazao da je riječ o spletu okolnosti i nedostatku povrijeđenih igrača poput Casemira, Luke Modrića i Sergia Ramosa.

“Real je izuzetno kvalitetan tim. Rezervni igrači pokazuju dobru formu. U posljednja četiri meča stvari nisu išle kako smo željeli u klubu, ali imamo vremena da se vratimo na staze uspjeha. Atmosfera je odlična i mi ćemo ponovo osvojiti La Ligu“, kazao je Carlos.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.