26.1.2017. 21:54
0
UEFA predstavila novo takmičenje - Ligu naroda
Evropska nogometna federacija (UEFA) danas je predstavila novo reprezentativno takmičenje - Ligu naroda, koja će startovati 2018. godine.

Ovim takmičenjem UEFA će nadomjestiti većinu prijateljskih utakmica.

U novom takmičenju će učestvovati 55 reprezentacija, koje će biti uvrštene u četiri lige (A, B, C, D), od kojih će svaka biti podijeljna na četiri grupe sa po tri ili  četiri reprezentacije.

U najjačoj A-ligi 12 reprezentacija će biti podijeljene u četiri grupe sa po tri ekipe. Pobjendici grupa će se plasirati na završni turnir Lige naroda 2019.

Jakostne grupe bit će određene na osnovu novembarske Rang liste UEFA-e, odlučeno je na današnjem sastanku Izvršnog odbora UEFA-e.

UEFA je saopćila da će se najbolje ekipe iz svake grupe probiti u bolju jakosnu grupu, a najslabiji će ispasti u niži rang.

Četiri reprezentacije iz Lige naroda će izboriti mjesto na evropskom prvenstvu 2020.

UEFA - Liga naroda će se igrati u septembru, oktobru i novembru 2018., a reprezentacije će igrati šest utakmica.


(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.